Kalender

Ingen begivenheder

Seneste artikler

Areopagos og I Mesterens Lys har gennem 6 år arrangeret retræter i København sammen med en række lokale menigheder, primært som endagsretræter. Overskriften er opmærksomt nærvær i byen. Vi ønsker at erfaringerne fra andre retræter kan blive en kvalitet i hverdagen i byen.

Byretræte er ”stille-dag” i byen, hvor vi arbejder med opmærksomt nærvær med brug af vore åndelige, sjælelige og fysiske sanser.
 
Stilheden er den disciplin, hvor vi dør fra os selv, vore tanker, vore følelser, vore idéer, vore meninger, vor tale, og hvor vi trækker os tilbage fra støjen af andres meninger, idéer osv. Stilheden lukker os op for, hvem vi er i vor persons center: Guds barn, elsket og værdsat, skabt i Guds billede.
 
Når vi finder ind i denne stilhed bliver der en ny opmærksomhed - i forholdet til vore omgivelser og ikke mindst i forhold til hvem Gud er og hvem jeg er. Stilheden skaber også en ny opmærksomhed i forhold til byen, dens mennesker og dens liv
 
En Stilledag i byen begynder med, at vi præsenterer os for hinanden og får de nødvendige praktiske oplysninger. Tidebønnerne giver dagen struktur. Vi lærer at bede når vi er sammen til gudstjeneste, så at vi kan bede altid, og derfor også senere kan bære bønnen med os ud i byen. Først beder vi Laudes med en kort undervisning om retrætens tema. Derefter går vi ind i stilheden og føres ind i meditation ved en times afspænding eller liturgisk dans. Der er tid til personlig refleksion. Så følger Sext med op til en halv times indre bøn. Frokost. Intro til byvandring, hvorefter enhver går ud i byen med stilheden i hjertet og i opmærksomt nærvær. Vi kan måske bære spørgsmål som disse med os: Hvad smerter Gud i byen? Og hvad smerter menneskene i byen. Hvad bringer Gud og mennesker glæde og håb i byen? Efter hjemkomsten kan man nyde en forfriskning, meditere for sig selv, læse åndelig litteratur eller få en vejledende samtale eller skriftemål. Vi samles til Vesper, og stilheden brydes, for at vi kan dele erfaringer med hinanden.
 
I Nikolaus af Cusa’s dialog om visdommen (15. århundrede) møder den lærde magister en ulærd mand på en markedsplads midt i byen. Den ulærde påviser overfor den lærde, at visdom ikke er de mange meninger fra bøgerne, nej visdommen vokser ved naturlig iagttagelse, for visdommen råber i følge den hellige skrift på gaderne: “Visdommen taler alle vegne, også her på torvet. Verden er Guds bog.” Den højeste visdom kan man finde, hvor man mindst venter det. Det er nemmere at tage på pilgrimsrejse eller at søge op i bjergene eller ud i naturen end at gøre det enkleste af alt: at se det, der er lige foran mig! (Aksel Haaning: “Den kristne mystik – fra middelalderens verden”. C. A. Reitzels Forlag, København. 2. udgave 1999. Side 128f).

Det sker

”Emmaus-retrætedag” på Åsebakken Pinselørdag den 3. juni 2017

Fra kl. 9-17 med fuld forplejning for 50, – kr.

Tilmelding til retrætearbejder Lars Jensen:

Læs mere …

Vi har i DLK et særlig dejligt tilbud i øjeblikket:

Vi holder vores gode lyttekursus i retræteramme på Skr Birgitta kloster i Maribo. Det er...

Læs mere …

HJEMMESIDE UNDER OMBYGNING

For tiden ligger IMLs hjemmeside ganske stille som du måske har opdaget. Vi er i gang med en større...

Læs mere …

Pilgrimsture i foråret med Torsten Junge og Paul Friis

Forår, fornyelse og vækst - Du gør alting nyt

Velkommen til forårsvandring torsdag 18. maj...

Læs mere …

Lytte for Livet - kurser TILMELDING NU

Klip fra kursusfolderen

"Evnen til at lytte er en uundværlig del af fundamentet for et godt liv...

Læs mere …

Nu er vi glade for at udbyde 4. omgang af Christfulness onlinekursus!

Kurset er skabt til dig, der:

Er interesseret i spiritualitet, meditation og bøn (måske har du...

Læs mere …

Bøn i Bevægelse - BiB - Nu

Følg linket hvis du vil se mere

Mest læste