Kalender

Ingen begivenheder
logo mesteren
logo imltext
Nyhedsbrev, December 2016

Det har været et efterår rigt på oplevelser. Ikke mindst de to messer - først Krop Sind Ånd i Århus og siden Mystikkens Univers i Østerbrohuset i København.

I Århus på Krop Sind Ånd messen var der langt større interesse for vores stand end sidste år, så vi bad med 107 gæster og udstillere. Ved Århus-messen er vi gæster på Århus Valgmenigheds stand; tak til valgmenigheden for jeres engagement.

Tak også for den støtte til IMLs arbejde, som I i Århus Valgmenighed har givet gennem mange år! Vi har brug for, at menigheder rundt i landet støtter os og det arbejde, vi ser som et vigtigt brobygningsarbejde til mennesker, som er åndeligt søgende. Vi vil gerne nå så mange som muligt med evangeliet om vores Mester og Herre Jesus Kristus! Det gør vi bl.a. på de alternative messer, hvor vi ber og samtaler med rigtig mange mennesker. 

Vi er på de store messer i de større byer, men vi har hørt, at der i alt er ca. 87 messer rundt om i landet.

Det er IML udvalgets drøm og vision at være med til at inspirere menigheder rundt om i landet til at engagere sig i de lokale messer, som findes, og I Mesterens Lys - ansatte såvel som frivillige - står gerne til rådighed for menigheder, som gerne vil høre noget om vores erfaringer med at deltage med en stand på sådanne messer!  Kontakt os på  HYPERLINK "mailto:Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den." Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvis der er interesse for at få et besøg.

I begyndelsen af november var I Mesterens Lys med på Mystikkens Univers i Østerbrohuset i København.

Der var godt 200 færre besøgende på Mystikkens Univers i forhold til sidste år, og det afspejledes også lidt i vores stand. Men det var en utrolig dejlig messe.

Cafébordene var et levende område i standen, hvor vi havde utrolig mange gode, store og små samtaler, og det meste af tiden var der travlt i forbønsområdet.

Det er ikke altid, statistik taler sandt! Vi har noteret, at 300 gæster og udstillere benyttede sig af tilbuddet om forbøn, men jeg er personlig overbevist om, at vi bad for mange, mange flere. Vi var 48 medarbejdere – praktiske medarbejdere og forbedere og havde et fantastisk godt samarbejde. Tak til alle de trofaste medarbejdere! Vi kunne ikke være på Mystikkens Univers uden jer!

En af vore medarbejdere, som selv har været involveret i det nyåndelige, skriver:

”Det var enormt spændende at være på messen Mystikken univers, og der er masser af positivt at fortælle. Rigtig mange blev berørt under forbøn. Smerter forsvandt.  5 kvinder fik jeg lov at bede med til frelse.

Jeg spørger jo ikke alle om dette med at tage imod Jesus, men kun når jeg oplever Helligånden leder mig til at spørge, og jeg spørger nok, pga. af den enorme positive indre revolution jeg selv oplevede for præsis 18 år siden (13/11. 1998), hvor jeg selv blev stillet samme spørgsmål, og noget inde i mig sagde ”Ja!”. Og så skete dette! Noget helt ubeskriveligt begyndte, da jeg tog imod Jesus. 

Jeg blev overskyllet af en ubeskrivelig kærlighed. Jeg fornemmede: ”Nu er jeg kommet hjem!” Mit liv blev helt forvandlet.”

Hver forbeder kunne fortælle lignende beretninger. Gud berører mennesker meget stærkt, og vi, der ber for vores besøgende, bliver selv meget velsignet!

Der var god interesse for foredragene – helt fuld sal til Ole Skjerbæk Madsens foredrag om ”Livets træ i kabbalah, tarot og kristen mystik”; også hans foredrag om ”Kristen mystik / Christfulness” var pænt besøgt, og 18 personer dukkede op til Bente Lundbak Pihls foredrag ”Lytning og relationer”. Den Lyttende Kirke havde også gode lytninger på standen. Folk er taknemlige for at få lov at tale uden at blive afbrudt! Det er heling af hjertet!

Kommende messer: Vi ser frem til Krop Sind Ånd i København første weekend i februar 2016, som rykker fra Falkonercentret til Brøndbyhallen, og i Aalborg første weekend i marts.  Brønshøj den 11 - 12. marts og Odense 31/3-2/4.

Tema retræten om Christfulness 7-8/10 var vellykket, selvom vi ikke var så mange deltagere. Retræteleder Holger Madsen indførte deltagerne i liturgisk dans og enkle bønner med kroppen, og det blev fremhævet i evalueringen. Koncertpianist Thomas Darelius gav os to aftner med klassisk musik, som gav et fint løft til retræten.

Diverse arrangementer: En lille gruppe præster fra Brønshøj mødtes tre formiddage i september med Ole Skjerbæk Madsen til introduktion til Christfulness. Den første formiddag og de følgende to formiddage guidede Ole en meditation, hvorefter der var en god samtale om meditationspraksis. Ole har også holdt foredrag i 2 menigheder her i efteråret og haft otte forelæsningstimer fordelt på 2 dage på Menighedsfakultetet i Århus om samtidsreligion, mindfulness og Christfulness.

Torsten Borbye Nielsen har i efteråret et par gange været underviser på en dags workshop på Præsternes Efteruddannelse, en obligatorisk uddannelse for præster, når de typisk har været i gang i et par år. Han har undervist i Musikalsk fornyelse i kirken, og deltagerne har sunget en masse nye salmer og sange, snakket om musik og spiritualitet og bl.a. prøvet en kædedans og en guidet meditation med musik. En af præsterne skrev bl.a. bagefter: ”Det var smukt og livsforandrende.”

Torsten Borbye Nielsen var den 17/11 på besøg i Århus Valgmenighed, hvor han holdt en meditationskoncert - et meditativt, musikalsk rum, hvor der var mulighed for at finde hvile for sjæl og krop og åbne sig for Guds nærvær, lægedom og fred.

Koncerten var båret af guitarens musikalske univers og rummede også en guidet meditation, enkle meditative sange samt en klassisk, keltisk bøn. Under koncerten var der mulighed for at tænde et lys som en bøn eller en overgivelse, og der var tilbud om personlig forbøn i forlængelse af koncerten. Der var rigtig god respons på koncerten, som ca. 30 deltog i. En kommentar lød: “Det var ligesom massage for sjælen.”

Dagen efter underviste Torsten på Kantoriet, en etårig skole for lovsangsledere fra hele landet. Temaet var Gud som skaber og os som kreative væsener, skabt i hans billede.

IML Online: Der er ved at være interesse for et nyt Christfulness onlinekursus, som i en lidt forenklet udgave vil løbe januar til marts. Se opslag på Facebook og Hjemmesiderne for IML, Christfulness og Areopagos. Der er desuden spændende nye tiltag i Areopagos mht web – TV, men det vil I komme til at høre mere om en anden gang. 

Sidst men ikke mindst: Ole Skjerbæk Madsen er af Menighedsfakultetet kåret til ”Årets Teolog 2016.” Kåringen er en anerkendelse af hans arbejde med at række evangeliet til nyreligiøst orienterede mennesker i Danmark. Menighedsfakultetets bestyrelse hædrer årligt en teolog, som har gjort en særlig og ekstraordinær indsats for teologi og kirke. Menighedsfakultetets formand Sognepræst Jørgen Jørgensen begrunder valget af Ole Skjerbæk som Årets Teolog 2016:

”Mange af teologerne, der har læst helt eller delvist på Menighedsfakultetet står i opgaver i kirken, de fleste som præster. Her møder vi mennesker af alle salgs og er ofte ude i møder med anderledes tænkende mennesker, hvor specialviden er ønskelig. I den situation glæder vi os rigtig meget over, at der er nogle, der specialiserer sig og på hele kirkens vegne tager en tjeneste på sig, der er yderst perspektivrig. Det har Ole Skjerbæk Madsen gjort, når vi taler om at formidle evangeliet og kristen tankegang til mennesker i miljøer inspireret af nyreligiøsitet og fremmede religioner. Mange gange henviser vi til ham, og lige så mange gange lader vi os inspirere af det, han har sagt, skrevet og gjort. Uden ham og hans indsats ville vi mangle den røst.” 

I Mesterens Lys ønsker hjertelig til lykke til Ole med den meget velfortjente hæder!

Tak for jeres forbøn for arbejdet og for enhver økonomisk støtte. I kan sikkert godt forstå, at med alle disse aktiviteter har I Mesterens Lys et stort behov for jeres forbøn og jeres økonomiske opbakning til arbejdet. Vi ønsker, mennesker skal møde Jesus! Vores konto nr. er Handelsbanken Midtbank, reg. Nr. 7640; kontonr. 0004009037.

Kærlig hilsen Agnethe Zimino
formand for I Mesterens Lys

Læs hele nyhedsbrevet i pdf-filen.

Navn Dato Filstørrelse Downloads    
Nyhedsbrev-2016-4 2016-12-08 15:51:14 700.54 KB 1.311

Det sker

HJEMMESIDE UNDER OMBYGNING

For tiden ligger IMLs hjemmeside ganske stille som du måske har opdaget. Vi er i gang med en større...

Læs mere …

Bøn i Bevægelse - BiB - Nu

Følg linket hvis du vil se mere

Indbydelse til I Mesterens Lys' 20 års jubilæum

Indbydelse til I Mesterens Lys' 20 års jubilæum

Lørdag den 30. maj 2015

I 20 år har I Mesterens...

Læs mere …

Mest læste